De avonturen van Laura

Feestweekend

Zaterdag 4 augustus

Dit weekend is er feest in heel IJsland. Ik weet niet precies waarom eigenlijk. Volgens mij weten ze dat zelf ook niet helemaal. Overal zijn activiteiten en mensen die iets speciaals hebben bij hun huis zetten het buiten om naar te kijken. Vanochtend 8:30 een gratis boottocht in de buurt. Daar zijn Emma, Guusje en ik heen gegaan. Het was op de boot waar ze ook whale watching mee doen en we hebben zelfs een paar bruinvissen gezien! Voor een gratis tochtje viel het absoluut niet tegen. Rond 9 uur waren we weer terug op de boerderij. Om 12:15 uur gingen we met z'n drieën richting het zwembad. Daar hebben we even in de hottub gezeten en toen begon aqua zumba. 3 kwartier dansen in het water. Het was echt leuk om te doen en nog best zwaar. Na zumba hebben we nog weer even in de hottub gezeten en toen zijn we weg gegaan. Vlak bij de boerderij woont een vrouw die zelf jam en pesto maakt. Ze had een kleine proeverij opgezet. Het was heel bijzonder om te proeven. Daarna konden we de tuin bekijken van een vrouw iets verderop. Ze had een mooie tuin met veel bloemen en wat groente en fruit. Ze gaf ons vol trots een rondleiding door haar tuin. 's Avonds gingen we allemaal naar een BBQ aan zee. Er waren veel mensen en live muziek. Het eten was erg goed en de sfeer was heel fijn. Op een gegeven moment werden er fakkels uitgedeeld en gingen we in optocht naar een andere plek. Vanaf daar was er een vuurwerkshow te zien. Het was echt een geslaagde dag.

Zondag 5 augustus

We hebben vandaag eerst wat uitgeslapen en zijn toen naar een bos/park gegaan. Daar waren allerlei activiteiten voor kinderen.het was heerlijk weer dus het was leuk om daar rond te lopen. Daarna zijn we naar Akureyri gegaan. Daar was een mini marktje. 's Avonds zijn we naar een gratis concert in Akureyri gegaan. We waren erg moe dus we zijn niet tot het einde gebleven.

Het was een leuk weekend en ik heb leuke dingen gedaan, maar ik ben hier wel al een beetje uitgekeken. De werkzaamheden zijn elke dag hetzelfde en de mensen zijn een beetje vreemd. Aardig, maar vreemd. Gelukkig zijn we al over de helft. Nog 2 weekjes doorzetten!

Reacties

Reacties

Oma

Leuk dat je toch nog wat hebt gedaan dan alleen werken.even vol houden.groetjes en een dikke knuffel

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!

Deze reis is mede mogelijk gemaakt door:

Travel Active